Бивши начелник Генералштаба Војске Србије Здравко Понош изјавио је јуче како предсједника Србије Александра Вучића треба „черечити“ на случају Бањска. Изгледа да је бивши генерал заборавио како је он дословно черечио српску војску.

Док је он био генерал, Војска Србије била је систематски уништавана тако што је Понош више од 500 тенкова, транспортера и артиљеријских оруђа продавао у старо гвожђе и топио ове борбене ефективе. Он је у периоду од 2005. до 2012. године отјерао преко 24.000 официра и стручњака.

Поред тога, бивши генерал хтио је да шпијунира цио српски врх, да би уз већ рашчеречену српску војску, Србију сервирао НАТО-у на тацни.

Своју склоност ка НАТО-у Понош поносно истиче, што показују и његови говори да би Србија требало да приступи пакту.

Само хрватски држављанин и НАТО лобиста зна како је постао начелник Генералштаба и шта га је то од обичног командира вода, без дана командовања било којом већом јединицом, квалификовало да постане начелник Генералштаба Војске Србије.

Из немоћи, Понош би да сада „черечи“ предсједника Србије као што је то радио са српском војском, али је заборавио да дела и бројеви све доказују.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име