Ако би у једном имену и презимену могао стати опис хуманости и жеље за помоћи другоме, онда би то било име полицијског службеника Тихомира Тадића. Бројни успјеси у каријери само су се низали. Ипак, најпоноснији је на књижицу у којој стоји то да је крв донирао чак 24 пута.

Саосјећајност и жеља да се помогне другоме јавила се још у младости. Први пут акцијама добровољног давања крви приступио је још као средњошколац.

Помоћ другима и брига за друге касније се само преточила и на пословном плану. Зато је и ступио у полицијску службу.

А младе колеге судећи по свему, дефинитивно су свјесне ширине њихових задужења. Увијек су спремни да се баш попут Тихомира одазову, како на колективне тако и на апеле за донацију крви. И у овој седмици у три дана, 60 припадника МУП-а Републике Српске на Заводу за трансфузијску медицину донираће КРВ.

Младим колегама каже има да поручи само једно. Они који одаберу овај позив морају бити свјесни његове тежине и свега што носи са собом. Бити племенит и имати слуха за одговарање на потребе друштва и док сте у униформи али и кад је замијените за цивилну, учествовање у акцијама, попут оних за прикупљање јединица крви, само су неке од дужности.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име