Српска напредна странка одржала је седницу Председништва која је почела у 17 сати.

Након седнице, која се одржава у седишту СНС-а, предвиђене су изјаве за медије.

-Данашња седница је била важна, не само због одлука које смо доносили, него што смо темељно и детаљно анализирали ситуацију у којој се земља налази, перспективама… рекао је на почетку обраћања председник Србије.

-Мислим да је важно да обезбедимо сигурност и мир на Косову и Метохију. Нема напретка до сада. Тражићемо решења до последњег тренутка. Говорили смо о предстојећим инвестицијама. Врање ће у мају почетком јуна добити велику фабрику, огромна инвестиција од неколико стотина милиона евра. Почеће да се гради та фабрика. Говорили смо и о томе колико је важно да подигнемо улагања у војну индустрију. Србија мора то додатно да ојача и уложи новац, то су велика оптерећења, али морамо то ако желимо да будемо самостална земља, истакао је Вучић.

-Има једна ствар на коју сам посебно указао, замолио сам председништво да сви функционери, не сви јер неки су професионални и озбиљни, постоји значајан број функционера чији је однос према људима на лошем нивоу, или занемарују обавезе и потребе обичних људи, или су арогантни и бахати према обичним људима. Па онда они који раде испадају лоше, јер неки мисле да им је дозвољено све, јер мисле да су непроменљиви, јер како кажу имају велика леђа. То је моја молба председнику странкe Вучевићу.

-Разговарали смо и о формирању покрета. То се не формира за изборе, да би неко добио посланичко место, већ да би се земљи помогло у најтежим условима. Верујем да су геополитички пред нама лоша време, због онога што се збива у Украјини и широм кугле и неће се зауставити сутра. Ако се не заустави до маја, бојим се да ћемо доћи до катастрофалних последица по цео свет.

-Нама је пре неколико дана преминула једна млада жена од цистичне фиброзе, замолио сам у сектору здравства да се обезбеде ови лекови за више пацијената, да се са дужном пажњом брину о пацијентима.

-Разговарали смо и о изборима и формирању Скупштине. Требало је да изаберемо кандидата за градоначелника Београда, за председника Скупштине и то смо урадили, а за мандатара ћемо изаћи са седам до 10 дана. На претходне изборе смо изашли са најбољом понудом, кандидат за градоначелника је Александар Шапић. Ана Брнабић ће бити председница Скупштине. Мандатар мора да буде први у тиму, разговарали смо, али нисмо донели коначну одлуку, рекао је Вучић.

Циљ странке је победа, да урадимо највише за земљу, за свако село, за сваки град. Где изгубимо честитаћемо противницима, али борићемо се, видећемо, верујем да ћемо да победимо, рекао је Вучић.

-Што се тиче функционера, биће промена сигурно. Добио сам за случај у Крагујевцу, жена је из Ужица, три сата нисам могао да се смирим, ако смо могли раније да помогнемо, не знам шта бих рекао, али када позовете неког функционера ти људи морају да буду љубазни, и Александар их је молио, ево и ја их молим.

-Што се тиче Ане Бербок да је мењање граница отров за човечанство, само нисам добио одговор зашто су нама сипали отров 1999. године, шта тада је био лек, а сада је отров… А што се опозиције тиче која путује на пролећни одмор, иако има и радних дана у међувремену, па у таквој диктатури живе да везују нерадне дане, а заправо они који се највише буне су они најбогатији који путује, а ми ћемо да останемо у Србији. У њиховим изјавама видите сву беду и јад и срамоту политичара који не знају како да оправдају сопствени пораз. Чим се именује председник Скупштине он ће расписати београдске изборе… Најгора ствар коју чујете као образложење монструозну злоупотребу најтананијих осећања сваког човека у овој земљи због деце. Није њима до деце, него да извуку неки мандат више. А не могу, имаће чак и мање. Не разумем ни неодговорно понашање у политици попут Несторовића. Али видим и да људи рационално посматрају и умеју да казне и награде. Па да ли сте стварно мислили да ће људи да буду одушевљени резолуцијом Европског парламента. Па што сте народу беду на врат навлачили. Само да бисте мислили да ћете добити неки поен, али вас је народ презрео и зато имате пад. неће људи страну управу. Нису људи блесави, а посебно што људи воле своју земљу, истакао је Вучић.

Председник је истакао да се у свету очекује много тешко време.

Када је реч о изборима у Београду Вучић је истакао молбу да се између два изборна циклуса провери свака промена пребивалишта, како би људи имали пуно поверење.

Подсетимо, врх Српске напредне странке сагласио се о кадровским решењима када је реч о председнику Народне скупштине и мандатару за састав нове владе.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име