Италијанско министарство саобраћаја објавило је да се возачима ухваћенима у прекорачењу брзине више на адресу неће слати фотографије с камера већ само обавјештење.

Фотографије с камера за контролу брзине користиће се само ако возач уложи службени приговор на казну.

Италијански лист „Corriere della Sera“ наводи да су овај декрет одобриле италијанске службе за заштиту података.

Пропадали бракови, везе, послови

Исти лист пише да је било више случајева пропадања веза, бракова или пословних договора након што су фотографије снимљене камерама откриле да је у њиховом ауту био неко за кога се није очекивало да путује с њима.

Министар саобраћаја противник камера за контролу брзине

Матео Салвини, замјеник премијерке и министар саобраћаја, више је пута критиковао кориштење камера за контролу брзине у сврху писања казни, тврдећи да их општине користе за стварање прихода.

“Морамо спасити животе превенцијом и контролама, али такође спасити новчанике грађана тако што ћемо их ослободити анархије камера за брзину”, рекао је министар саобраћаја Матео Салвини.

Италија има највише камера за контролу брзине од свих осталих ЕУ земаља

Салвини је рекао да би камере требале остати постављене у високоризичним подручјима, као што су школе и болнице, али не на цестама с двије траке како би се опорезивали и малтретирали возачи.

Према нацрту уредбе коју цитира италијански лист камере за контролу брзине морају се поставити како би се гарантовала безбједност и циркулација саобраћаја, а не да би се прикупљао новац за општинске савјете.

Италија има око 11.000 камера за контролу брзине – више од било које друге земље чланице ЕУ, пише Индекс.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име