Минулих дана свједоци смо апсолутне небриге и немара Страхиње Башевића, директора Шумског газдинства „Романија“ да квалитетно управља једним оваквим предузећем од стратешког значаја за општину Соколац.

Осим пљачке епских размјера, вјероватно највеће у историји општине Соколац, стање многих путних праваца захваљујући сјечи, извлачењу и лагеровању шумских сортимената доведено је у КАТАКЛИЗМИЧНО СТАЊЕ. Овај пут доносимо вам фотографије из села Горњи Поретак (дио пута од Бротића до Виковића), иначе пограничног са федерацијом БиХ, које се једино могу видјети у најсиромашнијим земљама свијета попут Јужног Судана, Бурундија или Сомалије.

Тако су мјештани овог села 1.априла ове године упутили захтјев директору Шумског газдинства „Романија“ и начелнику општине Соколац, који вам доносимо и који је у посједу портала „Соколац-срце Романије“, у коме траже да се пут санира у наредних 15 дана или ће се у противном, како кажу, обратити надлежној Републичкој шумарској и комуналној инспекцији.

 

У захтјеву који је потписало осам мјештана овог соколачког села наглашава се да је поред јавног дијела уништен и дио приватног дијела пута и да су директор Шумског газдинства „Романија“ Соколац и управник РЈ Каљина прекршили усмени договор и обећање да ће се након експлоатације шуме пут санирати и вратити у првобитно стање.

Искрено се надамо да ће тако и бити, али судећи по (не)способности сада већ чувеног неизбаждареног директора за СИС, сокочани и јавност ће се још нагледати оваквих катаклизмичних фотографија из срца Романије.

Да подсјетимо, на наша сазнања да се у овом газдинству мјесецима уназад одвија највећа пљачка у историји наше општине, директор ШГ „Романија“ Соколац пуних мјесец дана јавности ОДБИЈА одговорити на само три постављена питања:

  1. Да ли су печати са фотографија које објављујемо рађени на приватним струговима❓
  2. Гдје је прави печат❓
  3. Да ли се ознаке шминкају кармином и гдје су кармини купљени❓

Село гори, а директор се чешља… не слутећи да су му дани на овој фунцкији одбројани!

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име