Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је јуче у Вишеграду да је Андрићград пројекат за будућност, који ће наставити да се развија и у наредном периоду. Идејни творац Андрићграда Емир Кустурица рекао је да ће Андрићград бити још веће жариште културе и да је предсједник Додик обећао завршетак свих радова на овом мјесту.

Андрићград ,туристичко-едукативни комплекс, посвећен нобеловцу Иви Андрићу стециште је бројних културних посланика, али и мјесто које током године посјети на хиљаде домаћих и страних туриста. О његовој будућности у Вишеграду су јуче разговарали предсједник Српске Милорад Додик и творац Андрићграда Емир Кустурица.

– То је наше „путовање Дрином“ и консултовање око будућности Андрићграда које је обављено данас и које као што увијек бива са нашим предсједником обећава не само опстанак него и завршетак свих радова који ће од овог јединственог мјеста у свијету, дакле нигдје на свијету нема мјесто посвећено једном нобеловцу, ћемо направити још веће жариште културе, и још важнију ствар него што је била до сад – рекао је Кустурица.

Предсједник Додик је истакао да је задовољство свих који су учествовали у пројекту Андрићграда да он живи и припрема се за нову туристичку сезону.

Андрићград је један од бисера Српске, а то је постао захваљујући идеји режисера Емира Кустурице.

– Увијек је добро разговарати са /идејним творцем Андрићграда/ Емиром Кустурицом и увијек је лако ријешити проблеме. Ентузијазам који он показује је немјерљив и омогућио је да Вишеград добије јединствену локацију која се зове Андрићград. Треба да наставимо даље да радимо – изјавио је Додик.

Он је истакао да је задовољство свих који су учествовали у пројекту Андрићграда да он живи и припрема се за нову туристичку сезону.

Ентузијазам који он показује заиста је немјерљив .Мислим да је тај његов ентузијазам и омогућио да Вишеград добије овако јединствену локацију која се зове Андрићград и треба да наставимо даље да радимо.Ово је за будућност , а и задовољство нас који смо учествовали у томе.

Посјету Вишеграду предсједник Српске завршио је обиласком спомен- комплекса у Старом Броду , мјесту страдања више од 6.000 Срба током Другог свјетског рата.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име