Бициклистичка трка „Београд – Бањалука“ годинама уназад окупља бициклисте са четири континента и има веома значајну симболику за српски народ са обе стране Дрине, јер бициклисти прелазе границу без заустављања, рекао је Александар Шапић, председник Привременог органа града Београда на састанку са Владимиром Куваљом, директором бициклистичке трке „Београд – Бањалука“ у здању Старог двора.

Шапић је истакао да Иако живимо у различитим државама, исти смо народ и морамо да се на сваки могући начин подржавамо и спајамо, а овакви догађаји су јединствена прилика за тако нешто. Сходно томе, следеће недеље Град Београд, како сам и обећао, уплатиће помоћ Општини Соколац за изградњу Градске куће.

Нагласио је и да сарадња Србије и Републике Српске од виталног је значаја за опстанак нашег народа. Он је приликом своје прве званичне посете Републици Српској и Сокоцу 2022. године обећао помоћ за поменути пројекат, а у децембру 2023. потписан је Споразум од донацији 30 милиона динара за изградњу Градске куће у Сокоцу.

Иначе, предстојећа 18. по реду трка, која је на програму од 18. до 21. априла, одржаће се под слоганом „Србија и Српска заједно“. Трка ће трајати четири дана и имаће четири етапе. Око 175 бициклиста из 25 земаља биће представљено на старту у Београду, а домаћини су и Обреновац и Бијељина. Ова етапа ће на неколико минута уклонити границе између Србије и Српске, јер ће караван прећи преко Павловића моста без заустављања.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име