Замјеник предсједавајућег Представничког дома БиХ Денис Звиздић изјавио је да НАТО шаље батаљон резервних снага у БиХ. Ипак, у БиХ данас су стигле резервне снаге ЕУФОР-а из Француске.

Према доступним информацијама из министарства одбране БиХ и ЕУФОР-а у БиХ су стигле снаге ЕУФОР-а, а не НАТО-а.

У саопштењу НАТО је поздравио привремено распоређивање „стратешких резервних снага у БиХ, као подршку операцији Алтеа коју води ЕУ.

ЕУФОР је на свом Икс профилу данас објавио да су припадници резервних снага ЕУФОР-а из Француске већ стигли у БиХ.

Замјеник министра одбране у Савјету министара Александар Гогановић истакао је да поједини политичари у ФБиХ долазак резервних снага ЕУФОР-а у БиХ представљају као слање додатних снага НАТО из незнања или лоших намјера.

Гогановић је изјавио за да је долазак резервних снага Еуфора планирана активност, те да се ради о упућивању дијела француског батаљона, односно снага у резерви Еуфора ради реализације планиране вјежбе Оружаних снага БиХ са снагама Еуфора распоређеним у БиХ.

– Они ће овдје боравити само у периоду док траје планирана вјежба, што су недавно на конференцији за медије објаснили командант ЕУФОР генерал Ласло Штиц и министар одбране у Савјету министара Зукан Хелез – навео је Гогановић за Срну.

Подсјећамо, Звиздић је јуче тврдио другачије.

– НАТО у БиХ шаље батаљон резервних снага као подршку војној мисији ЕУФОР Алтеа. Дугоочекивана и стратешки изузетно важна одлука за гашење сецесионистичких и иредентистичких идеја и очување мира и стабилности – написао је Звиздић јуче на Иксу.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име