Празник Христовог васкрсења чланови Удружење грађана „Свети Василије Острошки“ и Црквена општина Соколац прославиће и ове године организујући на Васкрс, 5. маја, четврту туцијаду у порти цркве Светог пророка Илије у Сокоцу са почетком у 13 часова на којој ће се учесници надметати у туцању фарбаних јаја и ручном шарању Васкршњих јаја.

Као и претходних година, а према правилнику организатора, у туцању фарбаних јаја право учешће имају сва дјеца старости до 15 година док ће посебан жири одабрати троје најљепше ручно нашараних јаја чије ће украшавање бити на Васкрс у порти цркве и учешће није ограничено годинама старости.

„Позивамо сву дјецу, њихове родитеље и суграђане да на дан Христовог васкрсења дођу у порту храма Светог пророка Илије гдје ћемо одржати четврту Васкршњу туцијаду. За сву дјецу која желе учествовати у украшавању јаја биће обезбијеђен потребан материјал за реализацију њихових идеја, а на такмичарима, који буду наступали у туцању фарбаним јајима, је да понесу са собом јаје за које вјерују да ће бити најуспјешније“ навели су из УГ „Свети Василије Острошки.

За најуспјешније и најкреативније, као и за најмлађег учесника, обезбијеђене су пригодне награде, а пријаве за Васкршњу туцијаду врши ће се на дан такмичења у порти цркве.