Екипе омладине и подмлатка Црвеног крста Источна Илиџа побједници су 27. Регионалног такмичења у пружању прве помоћи уз реалистички приказ повреда, стања и обољења Сарајевско-романијске регије, које је данас одржано на Сокоцу.

У категорији омладине друго мјесто освојила је екипа из Рогатице, а треће екипа са Сокоца, док је у категорији подмлатка друго мјесто припало соколачкој екипи, а треће тиму са Пала.

Секретар Градске организације Црвеног крста Источно Сарајево Милан Симанић изјавио је Срни да је на овом такмичењу на два полигона учестовало девет екипа, четири подмлатка коју чине ученици основних школа до 15 година и пет омладине, коју чине средњошколци.

Симанић је истакао да побједници са овог такмичења у обје категорије стичу право да иду на Републичко такмичење, које ће почетком јуна бити одржано на Палама у организацији Црвеног крста Републике Српске, а на којем ће учествовати побједничке екипе из свих девет регионалних организација.

„Сам редни број овог такмичења говори колико је то традиционална активност и колико смо до сада подмлатка обучили у пружању прве помоћи, што врло је важно за окупљање дјеце. Они могу помоћи у спасавању и пружању помоћи у случају неких несрећа“, изјавио је Симанић.

Он је изразио задовољство што су млади укључени у све активности Црвеног крста, иако су смјена генерација и пандемија вируса корона направиле застој, те напоменуо да су појачали ширење знања о покрету Црвеног крста, о међународном хуманитарном праву и свим активностима које реализују и тако анимирају нове чланове.

Организатор данашњег такмичења је Градска организација Црвеног крста Источно Сарајево, у сарадњи са Црвеним крстом општине Соколац.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име