Фото: ЕПА

Председник Србије Александар Вучић говорио је на панел дискусији „Ми говоримо, јер они не могу – гласови које треба чути“, која је одржана у УН.

На тој дискусији свет је имао прилику да чује о страховитим злочинима чија су мета били Срби из БиХ.

Председник Вучић је рекао да ми никада нисмо ћутали о страшним догађајима који су се догодили у Сребреници.

– Два председника Србије су отишла у Сребреницу, ја лично сам то урадио 2015. године. Отишао сам тамо да се поклоним жртвама, да положим венац, а готово да сам био личнован. Само неколико дана после тога позвао сам све лидере из БиХ у Београд како бих повратио узајамно поверење и веру једних у друге и мир – рекао је он.

Запитао је потом шта ће бити резултат усвајање резолуције о Сребреници.

– Имаћете одушевљеност на једној страни, а тугу, презир и бес на другој страни. Долазећи из једног малог народа, поносан сам на чињеницу да смо увек били слободарски народ, и да смо увек плаћали највећу цену за слободу наше земље, за слободу нашег народа – истакао је председник.

Он је још једном замолио све да поново размотре своје ставове, позиције и одлуке, зато што то може имати утицаја на многе ствари у будућности, не само у региону, већ у целом свету.

Најмање што могу да вам кажем јесте да нећемо ћутати, борићемо се за истину и нико нас неће зауставити – закључио је он.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име