ТУГА!

Одборници Скупштине општине Соколац нису усвојили извјештај о извршењу буџета ове општине за 2023. годину, на данашњој сједници, којој нису присуствовали начелник општине Милован Бјелица и одборници СДС-а.

Предсједник Скупштине општине Соколац Сретко Марјановић рекао је да је и данашња сједница, као и претходне двије, одржана без присуства начелника општине, одборника СДС-а и извјестилаца по одређеним тачкама дневног реда, тако да су многа питања одборника остала без одговора.

Марјановић је најавио да ће Приједлог одлуке о усвајању измјене дијела Регулационог плана „Спортска дворана“, којом је планирана изградња двије стамбено-пословне зграде у центру градског насеља, поново бити пред одборницима, након што буде измијењена дефинисањем намјене пословног дијела у тим објектима.

И док шеф клуба одборника СНСД-а Ђорђе Радић константно износи неистине, а одборници овог клуба не подржавају било шта што је у интересу норманог функционисања локалне заједнице, начелник општине Соколац Милован Бјелица каже да су подаци у извјештају о извршењу буџета за прошлу годину, који припрема одговарајућа служба, тачни и вјеродостојни. Он тврди да су наведени подаци о дефициту тачни, али да треба знати да су неизмирене обавезе веће, јер локална управа има великих финансијских проблема.

ПОТПУНА БЛОКАДА ОТУЂЕНЕ СКУПШТИНСКЕ ВЕЋИНЕ

„Скупштинска већина је успоставила потпуну блокаду према кабинету начелника општине, тако да тиме блокирају све остале установе и грађане ове локалне заједнице“, навео је Бјелица.

Он је подсјетио да скупштинска већина није прихватила извјештај о извршењу буџета, нити ребаланас за прошлу годину, одлуку о рефинансирању обавеза, репрограм обавеза према фондовима здравственог осигурања и ПИО, за шта су сагласност дали виши нивои власти.

Фото: С.Пашалић

Бјелица тврди да је скупштинска већина блокирала општину да обезбиједи додатна средства по основу непореских прихода, посебно од продаје земљишта на Романији и у градском насељу, чиме би опоравили буџет, као што то раде сусједне општине.

„Ми можемо да обезбиједимо по том основу око пет милиона КМ у овом моменту, али скупштинска већина то одбија“, навео је Бјелица.

Он је додао да не присуствује сједницама Скупштине општине јер скупштинска већина већ четврту годину није прихватила ниједан приједлог из његовог кабинета.

На сву срећу дани ове лично-интересне групице људи, оличене у отуђеној скупштинској већини, су одбројани.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име