Полицијски службеници државне Агенције за истраге и заштиту јуче су на поручју Мокрог, општина Пале открили плантажу опојне дроге марихуана. Плантажа марихуане је била скривена у просторијама некадашње пилане у Мокром.

Откривено је и привремено одузето преко 1152 засада стабљике које изгледом асоцирају на стабљике опојне дроге марихуана, као и опрема за узгој опојне дроге, велика количина расада сјеменки марихуане која је узгајана у посебној импровизованој лабараторији, 13 килограма биљне зељасте материје која изгледом асоцира на опојну дрогу марихуана, која је била спремна за продају.

Реализовани су претреси на двије локације и два лице су лишена слободе, због постојања основа сумње да су починила кривично дјело „Неовлаштена производња и промет опојним дрогама“ прописано Кривичним закоником Републике Српске.

Лица лишена слободе ће након криминалистичке обраде и испитивања у својству осумњичених бити предата у даљу надлежност поступајућег тужиоца.

Наведене активности су проводене по усменом налогу Окружног суда у Источном Сарајеву, под надзором Окружног јавног тужилаштва у Источном Сарајеву и у сарадњи са полицијским службеницима Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име