Општински штаб за ванредне ситуације Соколац данас је усвојио план активности мјера заштите и спасавања од већих сњежних падавина и снијега на подручју општине Соколац за период од 2018. до 2020. године.

Зимске службе на подручју општине Соколац одржавају око 500 километара путева, а приоритет су локални путеви, гдје се одвија редовни путнички саобраћај, повезаност мјесних заједница са општинским центром, те остали локални и некатегорисани путеви.

За зимско одржавање путева и ове године ангажовано је а.д. „Романијапутеви“, које је обавезно да од 15. новембра текуће до 15. марта наредне године, на прописаним локацијама врши посипање материјала у довољним количинама. Уколико дође до повећане опасности од сњежних падавина, начелник општине Соколац ангажоваће додатну механизацију, коју посједују трећа лица.

Из штаба Цивилне заштите Соколац за ванредне ситуације истичу да је протеклих година одржавање свих путних праваца било задовољавајуће.

Простор соколачке општине има карактеристике брдско – планинског подручја, која су током зимских мјесеци на удару сњежних падавина, јаких вјетрова и ниских температура.

Рођена 28. августа 1989. године у Зеници. Основну школу и гимназију завршила у Сокоцу. Дипломирала је Новинарство 2013. године на Филозофском факултету Универзитета у Источном Сарајеву. У ЈП "Инфо центар" Соколац запослена од 2015. године. Тренутно обавља функцију главног и одговорног уредника.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име