Mrkonjic Grad, 29. januara 2020.- Onima koji bi da iskorene srpsku crkvu, da prave neke druge, porucujem: nasa crkva je srpska i nemojte da nam iskorenjujete narod, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vucic (D). "Nas narod se ne stidi svog srpskog imena i prezimena i imacemo dovoljno snage da to sacuvamo na svakom mestu gde Srbi zive", naglasio je srpski predsednik u obracanju gradjanima Mrkonjic grada. TANJUG/ INSTAGRAM "BUDUCNOSTSRBIJEAV"/ nr

Председник Србије Александар Вучић поручио је данас, обилазећи школу у Мркоњић граду, да ће покушати да нам деле народ, као што покушавају да цепају и деле нашу, српску цркву, због чега морамо да се држимо заједно, преноси Тањуг.

„Можемо да живимо у више држава, али народ је један и јединствен. Не смемо да заборавимо да припадамо истом роду, и носимо исто презиме, да морамо да чувамо своје куће и огњишта, јер тиме штитимо будућност”, казао је Вучић након што му је једна ученица пожелела добродошлицу.

Вучић је истакао да је срећан што је дошао у посету школи којој Србија помаже, а помоћ ће, како је указао, износити ће око 300.000 евра.

„Моћи ћете да купите ЦНЦ машину за машинску школу. Запамтио сам ту машину, јер је много важна. Тамо где смо је уводили, доносили и куповали, увек су гледали странци да направе фабрике у близини, јер су имали добре раднике”, објаснио је он.

Казао је да је Србија спремна да помаже и у рачунарима и свему осталом за Гимназију.

„Срећан сам што сам чуо од директора вест да је ове године уписано 10 првачића више него прошле године. Надам се да ће тако бити и идуће и наредних година”, додао је Вучић.

Он је истакао да ће Србија колико може да помогне на инфраструктурним радовима, као и у довођењу инвеститора.

„Обећали смо Дрвару пре непуних пет месеци да ћемо да отворимо малу фабрику и отворили смо је. Плате нису превелике, али ако имате другог запосленог у кући, лакше је, можете да планирате будућност”, указао је он.

Председник је деци поручио да је важно да уче и раде, јер им „ништа с неба неће падати”.

Не морају сви да завршавају факултете, високе школе. Завршите ову школу, а онда на посао, да будете поштени и одговорни грађани РС, а пре свега одговорни према својој породици. Веома сам поносан и хвала на дивној добродошлици. Увек сам срећан када сам са нашим народом”, рекао је Вучић, и подсетио да је његов отац недалеко од овог града, из Чипуљића код Бугојна.

„Ко зна ко ће од вас можда да буде председник Србије или председник владе у будућем периоду”, рекао је он.

Вучић се посебно захвалио Милораду Додику, којем је ноћас умро отац, а који је, и поред тога, желео да му буде домаћин у БиХ и Републици Српској.