Предсједник општинског одбора СП Шамац Саша Станимировић заједно са већином чланова приступио је данас Социјалистичкој партији Српске, чиме је настављен сада већ масован прелазак социјалиста из Ђокићеве партије у новоформирану партију коју су основали посланици у Народној Скупштини Републике Српске.

Раније су СПС приступили одбори и одборници у Бањалуци и Гацком, а најављени су преласци у свим општинама и градовима у Републици Српској.

Предсједник Општинског одбора Шамац Саша Станимировић истакао је да су социјалисти из Шамца дали подршку народним посланицима у формирању новог политичког субјекта, те да Горан Селак, Максим Скоко, Андреа Дорић и Саво Вулић имају повјерење велике већине социјалиста.

– Социјалисти су одабрали рад и резултате, раст партије и наставак борбе по начелима која су одавно заборављена од стране бившег руководства и кадрова које је то руководство именовало на одговорне функције. Враћање партије њеним члановима је једини исправан потез и зато СПС има велику подршку – истакао је Станимировић.