Османаест ПУНИХ година, становници Сокоца и Романије чекају одговор од републичких и државних институција:

КО ЈЕ УБИО ЖЕЉКА МАРКОВИЋА?

Жељко Марковић, начелник ЦЈБ-а Српско Сарајево, убијен је 24. септембра 2002. у 2.30 сати у класичној сачекуши у дворишту породичне куће у Сокоцу. Убица, сакривен иза куће, са раздаљине од око пет метара пуцао је, након чега је побјегао. Ни османаест година касније нико није оптужен за овај злочин. Познаници и суграђани Жељка памте као храброг и поштеног младог човјека.

Жељко је рођен је 1966. године у селу Маргетићи општини Соколац. Факултет политичких наука, Одсјек за одбрану и заштиту, завршио је у Београду. Од 1994 године ради у МУП-у РС, прво као инспектор у ЦЈБ у Бијељини, а потом и као командир полицијске станице за контролу преласка државне границе. Од марта 2001. обавља дужност начелника ЦЈБ Српско Сарајево на приједлог Српске Демократске Странке. Живио је спортским животом. Жељко је био смирен човјек, омиљен код колега, од ријечи и поштења. Живио је са супругом Сњежаном и кћерком Аном, која је на дан његове сахране напунила три годинем, мајком Миленом, оцом Слободаном и братом Ненадом.

Ни након 18 година од убиства Жељка Марковића, начелника Центра јавне безбједности Српско Сарајево није откривен починилац овог злочина. Подсјећамо, Жељко Марковић је убијен 24.септембра 2002.године у Сокоцу. Покошен је рафалом на свом кућном прагу.

КАКО ВАС НИЈЕ СРАМОТА?