Проблеми са уредним напајањем електричном струјом не трају од јуче у Сокоцу, али од јуче, на столу начелника Милована Бјелице, налазе се резултати Анкете о уредном, боље рећи неуредном снабдевању ел. енергијом општине Соколац.

-Од удара грома, у Сокоцу су у последња три месеца спаљене четири трафо станице, а струка треба да каже зашто. Стање је катастрофално, када је реч о испоруци електричне енергије ЗП „Електродистрибуција“-Пале. Грађани стално реагују, реагујемо и ми из локалне власти, а све остаје по старом. Да би све то документовали, упутили смо „анкетаре“ да о „струји“ чују шта кажу грађани, а шта привредници. Добили смо углавно очекиване информације -„струје мало има, мало нема“, а проблема у изобиљу. Штете на кућним апаратима несагледиве, а тек код овдашњих привредника. На увид ево и „Новостима“ почетни резтултати „Анкете“- из канцеларије начелника Сокоца.

Читамо струјне јадиковке мештане села Бјелосављевићи, Каљине,Баре, Кнежине, Соколовиће…Пажњу привлаче изјаве привредника из индустријске зоне „Подроманија“

На дневне прекиде у испоруци ел.енергије жали се Јанко Врбарац власник предузећа „Јанкомерц“, а са истим проблемима се сусрећу Мирослав и Митар Ђукић власници наметаја“Стил“који користе у раду компјутерске машине новије генерације, па много празног ходаима овде 14 запослених.Чести прекиди у напајању ел.енергијом праве проблеме „Штампарији“ Мила Шуке који ради и за клијенте ван Сокоца, а највећи блам му је да муштеријама каже да касни због „струје“, а касни.

Да због „струје“ трпи и 130 музних крава, али и процес хлађења млека у лактофризу, јер некако струје нестаје баш у време муже крава. Млеко не може да чека струју, што прави проблеме у пословању-наглашава Никола Планинчић директор фарме ТЦ“Зона“.

Власник фирме „Чајевић-комерц“ Радивоје Чајевић наглашава да су само у прошлом месецу иали 25 сати прекида у испоруци ел. енергије, а највише проблема „струја“ прави „Романија-путевима“.

-Током рада на Каменолому, у дробиоци се загави по пет кубних метара тешког камена. То се онда мора ручно разбијати. Трпи штету и асфалтна-база на којој се греје битумен на 180 степени. Када у процесу рада нестане струје,принуђени смо да бацимо пет кубика асфалтног материјала и 500 л битумена- каже за „Новости“ Драган Булошчић технички директор „Романијапутева“.

Под насловом „Струјни удар“ наш лист је недавно указао на проблеме са струјом у Сокоцу, када су надлежни у Електродистрибуцији рекли да на годишњем нивоу за подручје Сокоца у модернизацију мреже улажу близу 500.000 марака и да за ову годину неће моћи учложити нова средства.

Да баш све није тако најсликовитије говори ово подупирање елекрто жица стожинамаи врљикама са овдашњих стабала шљива.До када ће-не зна се.