Докторка Даница Грујичић коментарисала је тренутну ситуацију са корона вирусом у Србији.

– Ја живим за то када ће прва вакцина бити запакована на Тролаку овде код нас и ако то заиста буде тачно, ми ћемо се ослободити короне и пре лета. Веома ме радује чињеница да ће Торлак коначно кренути у производњу вакцине. Најпре паковања, а потом и на производњу. Надам се да ће то бити један изузетан повратак на тржиште, и јако је важно да ми имамо своју вакцину, без обзира што не сумњам у квалитет ниједне од вакцина, али је јако важно да Србија буде вакцинално независна држава, јер онда нико не може да вас уцењује – наводи др Даница.

Она је навела да је неопходно да Торлак остане државна институција.

– Торлак треба да остане државни и он треба да нам да вакцину, и надам се да ће се вратити поверење у народу везано за вакцине. И то би требало да буде крај тих бесмислених прича како су вакцине опасне. Вакцина је достигнуће човечанства, у то не сумњам. Имати своју вакцину произведену у држави само је доказ да смо ми једна озбиљна држава која брине о својим грађамнима.

Докторка Грујичић оштро је исказала свој став о онима који говоре да је вакцинација опасна.

Причати о томе да се не треба вакцинисати је потпуно неодговорно. Људи често чују оно што желе, не слушају добро – каже докторка.