Фото: Бојан Д.Тошић

На Сокоцу су до сада 243 пољопривредника ажурирала податке о својим газдинствима и остварила право на регресирано дизел гориво у укупном износу 241.000 литара, рекла је Срни самостални стручни сарадник за област пољопривреде у општини Соколац Рада Зорановић.

Она је додала да су до сада за више од 200 пољопривредника издате потврде у овој служби на основу којих могу преузети регресирано гориво до краја октобра на пумпама “Нестро”, “Нешковић” и ,,МК Петрол”.

Зорановићева је навела да је преузимање горива за пољопривредне радове на имању почело 30. марта, те да је пољопривредницима одобрено по 100 литара дизела по хектару обрадиве површине.

Она је подсјетила пољопривреднике са подручја општине Соколац да треба да ажурирају податке о својим газдинствима у Агенцији за посредничке, информатичке и финансијске услуге /АПИФ/ и да измире обавезе за противградну заштиту и доприносе до 15. маја, како би остварили право на регресирано гориво и друге видове подстицаја од Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске.