Фото: Бојан Д.Тошић

У организацији Установе за културу “Перо Косорић” Соколац, данас је одржана креативна васкршња радионица у којој су учествовала дјеца школског узраста. Окупљени су имали прилику да кроз тимски рад и дружење испоље своју креативност.

Директорица Ирена Шућур је истакла да је циљ ових радионица да се дјеци укаже на одржавање и очување наше хришћанске традиције.

Након радионице, дјеци је уприличено дружење на Црвеним стијенама, гдје су се учесници фотографисали са својим радовима.

Фото: Бојан Д.Тошић

Ученице првог и другог разреда средње школе Соколац, Марија Бојат и Ведрана Абазовић, након радионице нису криле задовољство. Истакле су уживале у дружењу и да већ задњих пар година учествују у радионицама овог типа те да сваки пут понесу неко ново лијепо искуство.

Покровитељ догађаја је кабинет начелника општине Соколац.

Рођена 3. јула 1988. године у Сарајеву. Основну и средњу школу завршила у Сокоцу. Године 2015. дипломирала на Филозофском факултету на Палама, одсјек Журналистика, те стекла звање дипломирани новинар. Од 2016. године запослена као новинар у "Инфо центру" Соколац.