Потпредсједница ПДП, Јелена Тривић, честитала је борцима Војске Републике Српске и Борачкој организацији Дан бораца и Дан првог српског устанка.

Поштовани борци за слободу, честитам вам овај дан, уз поруку да никада не смије бити заборављено све оно што сте за нас учинили – поручила је Тривићева и додала:

– Бранећи Републику Српску бранили сте историјску потребу Срба на овим просторима да овдје остану и опстану. Република Српска је наша највећа побједа прошлог вијека, вијека обиљеженог великим страдањима, али вијека који је завршио нашим својеврсним васкрсењем оличеним управо у настанку и одбрани Републике Српске. Управо сте ви најзаслужнији што данас у миру можемо да остварујемо потребе свог националног бића – истакла је она.

Из тих разлога се, додала је Тривићева, борцима и њиховим породицама Република треба на одговарајући начин одужити.

– Тај дуг мора бити враћен у виду достојанственог, доброг живота и великог поштовања према свима који сте с поносом носили грб Војске Републике Српске. Свака неправда према борцима мора бити исправљена. Свима који су положили животе бранећи Републику Српску, нека је вјечна слава и хвала – рекла је она.

На нама је, наводи, да Републику Српску развијамо и градимо у миру, како би била боље и просперитетно друштво, онакво каквим су је сањали управо борци славне и слободарске Војске Републике Српске.