Атлеткси клуб „Гласинац“ из Сокоца, јуче је на појединчаном Превенству Републике Српске за старије јуниоре и Првенству за млађе пионире РС освојио укупно 13 медаља. На такмичењу које је одржано на стадиону „Бара“ учествовало је 17 клубова из Републике Српске, док су према ријечима тренера поменутог клуба Неђа Ђуровића ван конкуренције наступали атлетичари два клуба из Србије.

• На такмичењу које је одржано у недјељу морам да похвалим наше такмичаре у свим дисциплинама, који су освојили седам медаља за јуниоре и шест за млађе пионире од чега су четири златне медаље. У селекцији млађих пионира Емилија Радоњић освојила је златну медаљу у скоку удаљ и бронзу у дисциплини препоне. Док је Лука Кезуновић био први у бацању копља а други 400 метара препоне. Злато је припало и Катарини Кезуновић у бацању кугле те друго у бацању копља. И још једно прво мјесто освојио је Алекса Бакмаз у скоку увис а друго му је припало у дисциплини скок удаљ – рекао је Ђуровић.

Он је поменуо и остале соколачке атлетичаре који су се окитили медаљама. За јуниоре у бацању диска друго мјесто је припало Гордану Боровчанину који је освојио и бронзу у бацању кугле. Тамара Тошић била је друга у бацању диска а трећа у бацању кугле, док је на 800 метара друго мјесто освојио Крстајић Михајло.

Емилија Радоњић која тренира више од три године освојила је прво мјесто у скоку удаљ, тако што је скочила 4.36 метра.

• Припала ми је част да својим трудом освојим двије медаље, друга је бронза гдје сам прескакала 80 метара препоне и мој резултат је био 14 секунди 76 стотинки – навела је Емилија, атлетичарка из „Гласинца“.

На такмичењу испред Омладинског атлетског клуба Београд (ОАК) на 400 метара и 400 метара препоне норму за Европско првенство за наредну године испунила је Драгана Мацановић.

• Наш клуб је тренутно други на табели иза Војводине а испред Црвене Звезде и један је од најбољих клубова у Србији. Тренирам око шест година, нисам имала чак ни пионирску каријеру, кренула сам као јуниорка због чега наши резултати тек сада долазе. Увелико се спремамо за нареду годину гдје нас чекају велика такмичења Европско, Куп Европе тако да се надам добрим резултатима као и обарању националног рекорда Србије на 400 метара препоне – истакла је атлеткичарка Драгана из Београда.

Најуспјешнији клуб на такмичењу био је Атлетски клуб „Сан“ из Прњавора, док је друго мјесто припало атлетичарима из Требиња. Трећепласирани био је „Гласинац“ из Сокоца.

Атлетски клуб „Гласинац“ основан је 2000. године на Сокоцу и један је од најуспјешнијих у БиХ, према броју освојених медаља, рекордерима у атлетским дисциплинама, те учешћу на свим такмичењима од општинских до европског.

Рођена 27. априла 1988. године у Сокоцу. Након основне школе и гимнaзије, на Факултету политичких наука у Бањалуци, завршила студије новинарства 2011. године. Магистар новинарства од 2015. године. Запослена у Инфо центру од 2012.године.