На недавно одржаном 53. Међународном сајму туризма у Новом Саду, Етно насеље „Кум“ из Сокоца добило је више признања, што потврђује квалитет и широк спректар понуде овог угоститељског објекта.

Власник етно насеља „Кум“ Данко Вучак каже да велики број гостију долази са подручја Новог Сада, Војводине и Београда па је ово била прилика да се представе ширем аудиторијуму.

– На 53. Међународном сајму туризма добили смо Плакету Новосадског сајма за висок квалитет смјештаја и гастрономске понуде, диплому са великом златном медаљом за врхунски квалитет апартманског смјештаја, златну медаљу за врхунски квалитет етно понуде те врхунски ниво гастро понуде и та признања нам много значе. Ово није прва награда јер смо 2019. године награђени златном медаљом за квалитет услуге, и нова признања су само потврда да смо на правом путу развоја савременог туризма.

Етно насеље „Кум“ уређено је у амбијенту романијског краја, нуди традиционална јела овог поднебља, смјештај за 23 особе у кућицама уређеним у етно амбијенту и сале за прославе, презентације и друге скупове, рекао је Вучак и додао да својим гостима такође нуде аранжмане од три, седам и петнаест дана уз бројне активности, од лова, риболова, туристичких обилазака до адреналинских спортова.

Вучак је истакао да су задовољни љетном сезоном која је иза њих, те да се надају да ће зимска сезона, која је данас званично почела на Јахорини испунити њихова очекивања.

У Конгресном центру Новосадског сајма, на Вечери шампиона, у петак, 18. новембра, уручена су заслужена признања освојена на оцјењивању квалитета туристичко-угоститељских објеката и услуга. Уручено је 26 пехара Новосадског сајма, 8 повеља, 16 плакета и 3 дипломе са посебним признањем.

Новосадски сајам окупио је више од 250 учесника на штандовима излагача из Србије, земље-партнера Црне Горе, Републике Српске, Босне и Херцеговине, Сјеверне Македоније, Хрватске, Словеније, Мађарске, Турске, Румуније, Кипра, Бугарске, Ирака и Аустрије.

Рођена 16. јуна 1986. у Сокоцу. Основну школу и гимназију завршила је у родном мјесту. На Филозофском факултету у Источном Сарајеву студирала енглески језик и књижевност. Дипломирала је 2011. године. Запослена у Инфо центру од 2012. године.