Планинарско друштво „Гласинац“ у сарадњи са Удружењем „Мајка и дијете“ из Сокоца у петак поводом школске славе Светог Саве у планинарском дому „Црвене стијене“ приредиће гледање анимираног филма о животу Растка Немањића – Светог Саве, за дјецу из вишечланих породица, чланове поменутог Удружења.

Како наводе из Планинарског друштва „Гласинац“ сарадња са Удружењем „Мајка и дијете“ кренула је на велики празнични дан, како би се на симболичан начин присјетили вриједности које нам је оставио велики просветитељ Растко Немањић. Они наводе да је основни циљ да се дјеца на креативан начин упознају о важним догађајима из наше историје, те да своја будућа дјела осмисле на прави начин као достојни насљедници Светог Саве.

Приказивање цртаног филма биће у 17 часова у топлом амбијенту планинарског дома, а прије тога у току дана за дјецу су планиране активности на снијегу – санкање, скијање и остали зимски садржаји које нуди планина Романија.

Планинарско друштво из Сокоца сличне активности планира и у фебруару у сарадњи са Установом за предшколско васпитање и образовање. За малишане из соколачког вртића биће на располагању ски лифт и опрема за скијање, као и професори физичке културе који ће дјецу учити првим скијашким корацима.

Ски лифт за дјецу на Романији током зимске сезоне радиће сваки викенд, уколико то буду дозвољавали временски услови. Обзиром да 27. јануара дјеца не иду у школу, ски лифт ће и тај дан бити у функцији, као и 28. и 29. јануара.

Рођена у Сарајеву 1987. године. Основно и средње образовање стекла у Сокоцу. Студије новинарства завршила на Филозофском факултету на Палама 2011. године. Новинарску каријеру започела 2012. у ЈП „Инфо Центар“ Соколац у коме задржала до 2014. године. Од јуна 2014. обавља послове самосталног стручног сарадника за односе са јавношћу у кабинету начелника општине Соколац.