Фото: СРНА

Представници Борачке организације општине Соколац додијелили су данас утјешне награде свим ученицима који су учествовали, а нису били награђени, на конкурсу о теми „Романија – херојски завичај романијских бригада“, рекао је предсједник Предсједништва ове борачке организације Жељко Поповић.

Он је навео да су ученици учествовали са својим литерарним и ликовним радовима на наградном конкурсу који је општинска Борачка организација први пут расписала поводом обиљежавања 21. маја – Дана романијских бригада, Прве романијске пјешадијске и Друге романијске моторизоване бригаде.

„За све ученике који нису добили главне награде додијелили смо утјешне као знак пажње за коректну сарадњу и захвалност за сјећање на погинуле борце Војске Републике Српске који животе положили за слободу и одбрану Републике Српске“, рекао је Поповић новинарима.

Он је изразио задовољство због успостављања сарадње са образовним установама, изузетно позитивног одзива ученика, топлог дјечијег доприноса задатој теми, те ученичког става да култура сјећања има будућност, посебно у друштву које има богату историјску прошлост као наше.

Поповић је нагласио да Борачка организација општине Соколац има добру сарадњу са руководством и ученицима основне и средње школе на Сокоцу, што се показало и у акцији уређења спомен -собе, организовању историјског часа на „Новом Зејтинлику“, те учешћу на наградном конкурсу на коме је са литерарним и ликовним радовима учествовало око 60 основаца и средњошколаца.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име