Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански г.Хризостом, начелник општине Соколац Милован Бјелица, протојереј Илија Чупић и зет Илије Тошића, Раде Ђурковић обишли су данас парцелу у Жљебовима, на којој ће се градити храм посвећен Светом апостолу Томи.

Идеја за изградњу храма у Жљебовима потекла је од Његовог високопреосвештенства митрополита дабробосанског г.Хризостома, што је од стране Начелника општине и мјештана Жљебова примљено са радошћу.

Парцела се налази на магистралном путу Београд-Сарајево и у власништву је покојног Илије Тошића, домаћина који се никада није одрицао своје вјере и цркве. Љуба Тошић, супруга покојног Илије, са својим ћеркама и њиховим породицама поклонила је земљиште соколачкој парохији.

Изградња храма, који ћи у потпуности бити исти као што је храм Свете Петке на војничком спомен-гробљу „Мали Зејтинлик“ почеће након што се обезбједе катастарски папири.

Да подсјетимо, народ Романије памтиће други сепетембарски дан 2017. године по изузетно важном догађају, по посебном духовном радовању, јер је, тог суботњег дана, имао прилику да поздрави новог, шездесет првог по реду митрополита дабробосанског – Хризостома. Догодило се то у мјесту Жљебови, на граници која спаја и раздваја Епархију зворничко-тузланску и Митрополију дабробосанску.

Жљебови, 2.септембар 2017.

Ријечи добродошлице, у име свештенства Митрополије дабробосанске, новоизабраном митрополиту упутио је архијерејски намјесник сарајевски Миомир Зекић. Високопреосвећеног митрополита у Жљебовима су поздравили и начелник општине Соколац Милован Бјелица, начелници општина из састава Града Источно Сарајево, министар спољне трговине и економских односа БиХ Мирко Шаровић, делегат у Дому народа Парламента БиХ Дарко Бабаљ и посланик у Народној скупштини РС Сњежана Божић.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име