Менаџмент Етно-насеља “Кум” са Сокоца сматра да је златна медаље за квалитет услуге, коју су добили на Међународном сајму туризма у Новом Саду, потврда да су на правом путу развоја савременог туризма, те најављује проширење капацитета уз понуду романијских јела и пића.

“Посебно нам је драго да је то Новосадски сајам, јер велики број наших гостију током љетне и зимске сезоне долази из Новог Сада”, рекао је власник Етно-насеља “Кум” Данко Вучак.

Он је подсјетио да су златну медаљу добили за гастро и етно-туризам, односно квалитет понуде етно-домаћинства, те да је то потврда да се резултати њиховог рада вреднују наградама на међународним сајмовима.

Етно-насеље “Кум” послује од 2017. године, а власник наводи да стално раде на усавршавању да би понуда њихових услуга била боља и квалитетнија.

Он је изразио увјерење да све то не би било могуће без инвестирања, те напоменуо како је до сада уложено више од 800.000 КМ.

Наставак улагања Вучак је најавио за наредну годину, када ће градити љетниковац за боравак гостију у интимној атмосфери са понудом, искључиво, домаћих јела и пића.

“Већ смо припремили капацитете за производњу домаћих сокова и домаће ракије од шљиве, јабуке и крушке као заштићене производе Етно-насеља `Кум`”, рекао је Вучак.

Он је указао да је за успјех на Новосадском сајму заслужно то што функцинишу као једна породица, али и гостима без чијих сугестија, критика и похвала не би ни били ту гдје су данас.

Етно-насеље “Кум” удаљено је километар од Сокоца. Располаже рестораном, апартманима за преноћиште, салом за презентације, семинаре и друге скупове, те три етно-кућице.