Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански Хризостом и министар иностраних послова Србије Никола Селаковић данас су у Сарајеву разговарали о вишедеценијским проблемима са којима се суочава ова митрополија, као и о начину на који би могли бити ријешени.

Селаковић је, након састанка са митрополитом Хризостомом, новинарима рекао да је Српска православна црква стуб опстанка српског народа кроз вијекове и да је постојала и онда када није постојала српска држава.

Он је додао да је СПЦ очувала вјеру и националну свијест и међу преосталим малобројним Србима у Сарајеву.

Селаковић је изразио увјерење да ће он и званичници Србије у будућности дјеловати више на томе да се побољша положај српског народа и Цркве на овом подручју.

– Митрополит ме је упозно о актуелним проблемима и како заједнички можемо да покушамо да их рјешавамо, јер је ријеч о проблемима који трају деценијама и немогуће их је ријешити за један дан. Ипак, када наступамо здруженим снагама и када се заједно за нешто боримо, онда је много већа шанса да у томе успијемо – истакао је Селаковић.

Он је изразио задовољство данашњом посјетом митрополиту и славној, али и страдалној Митрополији дабробосанској, која и дан данас опстаје на овим просторима, на територији Федерације БиХ /ФБиХ/ и на територији Републике Српске.

Митрополит Хризостом је захвалио Селаковићу за посјету и за све добро што чини за СПЦ, српски народ и Србију, али и за развијање добрих односа између Србије и БиХ, који су неопходни, како би свим народима било добро.

Састанку је присуствовао и амбасадор Србије у БиХ Александар Ђорђевић.

Селаковић је уочи састанка са митрополитом Хризостомом посјетио и Сабору цркву у Сарајеву.