Фото: РК "Гласинац" Соколац

У недјељу, 9. јуна, почиње такмичење Друге мушке лиге РС у рукомету – група „Исток“ . Домаћин првог кола је Рукометни клуб „Гласинац“ Соколац, а поред „Гласинца“ наступаће РК „Вишеград“ из Вишеграда, РК „Славија“ из Источног Сарајева и РК „Локомотива“ из Брчког.

Према ријечима тренера домаћег састава, Јована Боровчанина, овогодишње такмичење које укључује учешће на три турнира, донијеће одлуку која екипа ће изборити пласман у Прву лигу Републике Српске.

– Планирано је да се одиграју три оваква турнира. Ми смо први домаћини, а затим слиједи Вишеград и Источно Сарајево. Побједник квалификационог турнира оствариће пласман у Прву лигу РС. Наше амбиције и очекивања су да освојимо пласман у Прву лигу, а да ли ће бити омогућено наше такмичење у истој зависиће највише од финансијских срдстава. Према нашим информацијама Вишеграђани већ имају обезбјеђена средства. Потребно је око 30 000 КМ за једну сезону, што је за нас тешко достижна сума. У сваком случају ми ћемо се трудити да пружимо добре партије, а континуитет такмичења представља нам и одличну припрему пред предстојеће МОСИ „Соколац 2019“, казао је Боровчанин.

Он сматра да ће Соколац уз неколико појачања имати квалитетан рукометни састав на овогодишњим МОСИ.

Утакмице се играју у недјељу, у Спортској дворани у Сокоцу са почетком у 11 часова. Улаз је слободан.

Рођена 3. јула 1988. године у Сарајеву. Основну и средњу школу завршила у Сокоцу. Године 2015. дипломирала на Филозофском факултету на Палама, одсјек Журналистика, те стекла звање дипломирани новинар. Од 2016. године запослена као новинар у "Инфо центру" Соколац.