Фото: В. Данчић

Фочанска полиција ухапсила је браћу Благојевиће, Стојана (35), Митра (33) и Вељка (24), познате насилнике из Фоче, због сумње да су нанијели тешке тјелесне повреде суграђанину Милану Јокановићу (33), који је због тежине повреда хитно пребачен у бањалучки Клинички центар.

Ухапшени су јуче, након што је Полицијској управи Фоча у 13.10 пријављено да је на пријемно одјељење Универзитетске болнице довезен Јокановић са повредама главе задобијеним приликом физичког напада.

– Повријеђеном је указана љекарска помоћ у Универзитетској болници Фоча, а због карактера повреда је у вечерњим сатима превезен у Клинички центар у Бањалуци – саопштено је из Полицијске управе Фоча, према Српскаинфо.

Из бањалучког УКЦ потврђено је Фактору да је Јокановић у ту здравствену установу санитетским возилом Дома здравља Фоча довезен синоћ у 22.20, те да је збринут у Клиници за анестезију и интензивно лијечење.

– Према ријечима начелника ове клинике, проф. др. Дарка Голића, пацијент Ј. М. је примљен са преломима костију главе и лица и прикључен је на респиратор и вјештачка плућа. Све даље прогнозе у вези са његовим здравственим стањем су неизвјесне – навели су у УКЦ-у.

Из ПУ Фоча су додали да је на мјесту догађаја обављен увиђај, те обавијештен тужилац Окружног јавног тужилаштва у Требињу.

– Лица Б.В.,Б.С. и Б.М. лишена слободе налазе се у просторијама Полицијске управе Фоча над којим се спроводи криминалистичка обрада и истражне радње у циљу документовања наведеног кривичног дјела – додаје се у полицијском саопћењу.

Браћа Благојевићи фочанској полицији одраније су добро познати како починиоци бројних кривичних дјела.

Како незванично сазнаје овај портал, сва тројица су власници богатих досијеа које “красе” кривична дјела тјелесна повреда, тешка тјелесна повреда, насилничко понашање, изнуде, оштећење туђе ствари.

Прије десет дана хапшени су због наношења тешке повреде суграђанину Данку Митровићу.

Незванично, претпоставља се да је јучерашњи сукоб повезан са тим догађајем, а највјероватније се ради о неким нерашчишћеним рачунима одраније.

Благојевићи су у октобру 2017. године тешко претукли тада 23-годишњег суграђанина Нику Симовића. Тада су око 22 сата организовано сачекали Симовића испред храма “Светог Саве”, физички га напали, али је младић успио да им побјегне. Међутим, они су га сустигли на мосту на ријеци Ћехотини, а потом га наставили тући по глави и тијелу, притом му сломивши два зуба, након чега су се удаљили.

Због задобијених повреда Нико Симовић је био задржан на лијечењу у Универзитетској болници у Фочи. И тада су се као мотив за напад спомињали ранији неријешени сукоби између Симовића и браће Благојевић.